GÜNCEL HABERLER

2023 Türkiye Turizmi İçin İyi Haber

Pandemi sonrasında dünyada turizm hareketlerinde ciddi bir düşüş yaşanmıştı ve 2021 itibari ile tekrar 2020 öncesine dönülmeye başlandı. Bunun da ötesinde 2023 Türkiye turizmi için iyi haber erken geldi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler; 2023 yılı için yapılan erken rezervasyonların 2022’ye göre %23 oranında daha iyi olduğunu söyledi. Bu oranın Türkiye turizmi için çok önemli olduğunu savunan İşler; Türkiye’nin 2023’te turizm açısından çok etkili bir yıl geçireceğinden ve rakiplerini geride bırakacağından bahsetti.

Turizmde “düşük sezon” olarak adlandırılan bu dönem, tatilcilerin erken rezervasyon yapması için önemli bir fırsat. Bu şekilde turistler diledikleri otelde erken rezervasyon yaptırarak daha uygun fiyatlı tatil yapabilmektedirler. Mehmet İşler de buna vurgu yaparak, 2022 yılının aynı dönemine göre bu yıl yurt dışı erken rezervasyonlarının %23 daha fazla olduğunu söyledi.

Turizme Bakış

Turizme Bakış; turizm haberleri, turizm istatistikleri, sektördeki güncel gelişmeler ve tüm eğitim düzeylerindeki turizm terimleri hakkında paylaşım yapan bir turizm gazetesidir. 2020 Nisan ayından itibaren faaliyette olan Turizme Bakış, "Turizme Dair Her Şey" sloganı ile hareket etmektedir. Bunun için Turizm Haberleri, Turizm Terimleri, Turizm İstatistikleri, Gezilecek Yerler ve Lezzetler gibi pek çok alanda içerik üretmektedir. Yazar sayısı her geçen gün artan Turizme Bakış, sektörün en büyük turizm bloğu olup, turizm öğrencileri ile akademisyenlerine de katkı sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Bu İçerik Kopyalanamaz!